TEİAŞ EÜAŞ    TEDAŞ    YTM    ÖZEL   SEKTÖR  TÜM ENERJİ   ÇALIŞANLARI   PAYLAŞIM   PLATFORMU
09 February 2012, 09:23:35 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Forum   Help Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: EKAT BELGESİ NEDİR NASIL ALINIR ?  (Read 1310 times)
0 Members and 3 Guests are viewing this topic.
Bekir ÜSTÜNDAĞ
Bekir usta TEİAŞ/ANTALYA
Admin

« on: 23 November 2009, 00:15:43 »

1_Elektrik Kuvvetli Akım Tesislerince Çalışma Yeyki Belgesi ( E.K.A.T ) Hangi kuruluşlar tarafından verilir?

Bu belge,34/5KV ve 154 KV olarak Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi. ( T.E.İ.A.Ş. ) tarafından,34/5KV olarak Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi. ( T.E.D.A.Ş. ) tarafından,bu kuruluşların ilgili eğitim merkezlerinde verilmektedir.

2_E.K.A.T belgesini kimler alabilir?
E.K.A.T belgesini;
a- Bir çıraklık eğitim merkezinin elktrik bölümünden (Şimdilerde buraların yeni adı Mesleki Eğitim merkezi olarak anılıyor) ustalık belgesi almış olanlar,
b- Meslek Lisesi Elektrik bölümü Mezunları,
c- Meslek Yüksek Okulu Elektrik/Elektrik-Elektonik bölümü mezunları,
d- Mühendislik fakültelerinin Elektrik/Elektrik Elektronik bölümlerinden mezun olanlar
alabilirdi.
Fakülte mezunlarının bu belgeyi alma zorunluluğu yoktur.

3_E.K.A.T belgesini alabilmek için nekadar ödemeliyim?
34/5 kv'a kadar yemek ve konaklama dahil 2500 tl,yemek ve konaklama hariç 2000 ytl.
154kv için,yemek ve konaklama dahil 3000 tl,yemek ve konaklama hariç 2500 ytl.

4_E.K.A.T belgesini alabilmek için,bireysel başvuru yapılabilirmi?

Evet yapıla bilir fakat,açılan kurslar dönemlik olduğu için öncelik işletmelere aittir.Kontenjan boşluğunda bireysel olarakta eğitim alına bilir.

5_E.K.A.T belgesi alınırken sınavlar nasıl ve şartları nasıldır?
E.K.A.T belgesi alınırken,yazılı ve sözlü sınav olmak üzere iki sınav düzenlenir.
Bu sınavların yazılı olanından,100 üzeinden 70 puan alınmalı ve sözlü sınavda yeterlilik derecesi kesinleşmelidir.Aksi halde egitimden başarısız olup,tekrar sınav hakkı verilmeyecektir.

6_E.K.A.T belgesinin avantajları nelerdir?
E.K.A.T belgesi olmadan,Elektrik Kuvvetli Akım Tesislerinde Çalışılamayacağı için bu belge sayesinde bu tarz yerlerde çalışmaya hak kazanılır ve alınan eğitim doğrultusunda bilinçli olarak çalışma sağlanır.

7_E.K.A.T belgesi alındığı tarihten itibaren,kaç yılda bir yenilenir?
E.K.A.T belgesi özel kuruluşlarda çalışanlar için,bir defaya mahsus olmak üzere 5 yıl bitiminden sonra tekrar sınava tabi tutulmadan yenilenir.
Resmi kuruluşlar için yenileme işlemine gerek yoktur.

« Last Edit: 23 November 2009, 00:24:18 by bekirus » Logged

TEİAŞ 19. İLETİM TESİS VE İŞLETME GRUP MÜDÜRLÜĞÜ
380 kV VARSAK TRAFO MERKEZİ / ANTALYA
0532 6638589
ilker
MESAJLI ÜYE
**

« Reply #1 on: 19 August 2011, 17:25:29 »

SLM ARKADASLAR BEN EKAT BELGESİNİ ALMAK İSTİYORUM BNA YARDIMCI OLURMUSUNUZ
Bekir ÜSTÜNDAĞ
Bekir usta TEİAŞ/ANTALYA
Admin

« Reply #2 on: 19 August 2011, 19:50:52 »

SLM ARKADASLAR BEN EKAT BELGESİNİ ALMAK İSTİYORUM BNA YARDIMCI OLURMUSUNUZ

İlker bey EML veya MYO Elektrik bölümü mezunuysanız TEİAŞ EÜAŞ veya TEDAŞ da taşeron firmalarda görev almak istiyorsanız Taşeron firmalara müracaat etmeniz gerekecek. Eleman ihtiyaçları varsa sizi EKAT belgesi almanız için ilgili eğitim merkezlerine gönderirler ve masrafını size sözleşme imzalatarak karşilarlar. Genelde ekat belgeli eleman ararlar. Bazı firmalar 3000 TL ye kadar masrafı siz karşılarsanız egitim merkezlerine sizi gönderebililer. Yukarıdaki mesajı tam olarak okuyun ve Forumda iş arayanlar bölümünde bu firmaların yetkililerinin telefonları var onlarla bir görüşme yapın sanırım sizi daha iyi bilgilendirirler siz yinede ya nasip deyin bi arayın.

0532 6638589
sefa
MESAJLI ÜYE
**

« Reply #3 on: 31 August 2011, 16:59:02 »

Taşeron firmalara TEDAŞ VE TEİŞ kurumlarına başvuru yaptım ama şuan gönderim yok. hangi ilde hangi kurum ile irtibata geçmem lazım bana yardımcı olursanız sevinirim. cep numaram 0536 399 45 00
Bekir ÜSTÜNDAĞ
Bekir usta TEİAŞ/ANTALYA
Admin

« Reply #4 on: 06 September 2011, 11:30:04 »

Soma egitim merkezinden alınan bilgiye göre EKAT belgesi için kişisel başvuru yapılabiliyor. 2011 yıl sonuna kadar kontenjan dolu bilgisi verildi

0532 6638589
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

TinyPortal v1.0 beta 3 © Bloc