TEİAŞ EÜAŞ    TEDAŞ    YTM    ÖZEL   SEKTÖR  TÜM ENERJİ   ÇALIŞANLARI   PAYLAŞIM   PLATFORMU
11 Şubat 2012, 01:09:24 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Forum   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: EMEKLİLİK SÜRESİ DOLAN BİR İŞÇİ NEDEN EMEKLİ OLMAZ  (Okunma Sayısı 151 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bekir ÜSTÜNDAĞ
Bekir usta TEİAŞ/ANTALYA
Admin

Çevrimiçi Çevrimiçi

Site
« : 14 Temmuz 2011, 10:54:09 »

Pek bilimsel olmasada kendi gözlemlerimi paylaşayım. Özellikle genç arkadaşlar mutlaka bir şekilde emekli olacaksınız. 20-30-40 yıl sizin için öyle görünüyor Allah ömür verirse bu günler su gibi geçecek bi şekilde emekliliği hak edeceksiniz. Umarım sizin içinde bu gözlemlerim faydalı olur. Sakın ben böyle durumlara düşmem diye kulak arkası etmeyin önünüzde çok uzun inişli çıkışlı yollar var. Ama zaman kavramı çok farklı Ataride mario oynamak gibi

BU TONTOŞ DEDELERİN BAZILARI TABLOCUYDU BAZILARI TEDAŞTA ARIZA EKİBİNDEYDİ BAZILARI ÖGRETMEN BAZILARI PTT DE MEMUR BAZILARI KARAYOLLARINDA DÖZER OPERATÖRÜYDÜ

1.Ekonomik sebebler: 15-20-25 yıllık birikimini ekonomik krizler, borsa, anlamadığı bir işle ticarete atılmak ve ortaklık kurması sonucu bu birikimlerini eritir.
 bu birikimleri evi arabası veya 5-10 bin dolarıdır. Bu süreden sonra sıfırdan birikime başlar dolayısıyla çalışma süresi 30-35 yıla çıkar. Bu durumlara düşmemek için ekonomik krizlerde dikkatli oluyoruz, anlamdığımız bir işe atılmıyoruz, ortaklık asla yapmıyoruz, borsa illa girecem diye kaşınıyorsan sağlam şirketlere uzun vadeli giriyoruz. Birde kefil olmuyoruz en önemlisi bu.
2-Psikolojik sebepler: Özellikle A sosyal işyerlerinde çalışan mesala tablocular. İşyerleri toplumdan uzaktır dağ başlarında trafo lojmanlarında aileleriyle a sosyal bir yaşam sürerler. Onlar için trafo ve lojman bir bağımlılık haline gelir. Senelik izinlerinde sahilde tatil yaparken trafolarını özlerler. Emekli olduktan sonra komşusu emekli öğretmenle sohbet ederken yük altında ayırıcıyı nasıl açtığını anlatamaz hocam anlamaz. Ama hocam ögrencisinin eline cetvelle nasıl vurduğunu anlatır sen anlarsın. Psikolojik çöküntü o zaman başlar a sosyal olduğun için insanlarla iletişim kurmakta zorlanırsın evde pineklemeye başlarsın. Emekli olduktan sonra işyerinin sebeb olduğu psikolojiyle incir çekirdeğini doldurmayacak şeylerle iş arkadaşlarını kırdığın için işyerinide ziyaret edemezsin.
Yapabildiğin en iyi iş işyerindeki becerindir. Emekli olduktan sonra kendini işe yaramaz hissedersin. Bu psikolojilerle yavaş yavaş gözün toprağa bakar.
Bu sendromlar varsa bir psikologdan yardım almanız tavsiye edilir.
3-Emekli olmak zorunda kalınmışsa bir ay gibi kısa sürede yeni iş aranmaya başlanır. ilk sebep emekli maaşını yetersizliği yeni maaşa uyum sağlamak bir kaç yılı alabilir. İkinci sebeb evde köşe taşı olmak bir ay gibi  kısa sürede kendini evin eşyası gibi hissetmeye başlarsın. Eşin evi süpürürken seni sehpa sanabilir süpürgeyle altını falan süpürmeye başlar. Hele birde kahve kültürün yoksa arasıra esnaf arkadaşlarına takılırsın bir hafta sonra ısmarladığı çayları saymaya başlar.
« Son Düzenleme: 14 Temmuz 2011, 11:02:23 Gönderen: Bekir ÜSTÜNDAĞ » Kayıtlı

TEİAŞ 19. İLETİM TESİS VE İŞLETME GRUP MÜDÜRLÜĞÜ
380 kV VARSAK TRAFO MERKEZİ / ANTALYA
0532 6638589
Yasin EREN
yasin eren
Admin

Çevrimiçi Çevrimiçi

Site
« Yanıtla #1 : 14 Temmuz 2011, 12:35:31 »

Bekir abi dört dörtlük bir yazı.Serdarın seni kastettiğini sanmıyorum..

Bekir ÜSTÜNDAĞ
Bekir usta TEİAŞ/ANTALYA
Admin

Çevrimiçi Çevrimiçi

Site
« Yanıtla #2 : 14 Temmuz 2011, 18:20:52 »

Herhanbir alınganlık üzerine yazmadım dileğimiz her çalışanın  günü geldiğinde hayırlısıyla emekli olması ve hazırlıklı olması uzun zamandır yazmak istiyordum oda bugün esti

TEİAŞ 19. İLETİM TESİS VE İŞLETME GRUP MÜDÜRLÜĞÜ
380 kV VARSAK TRAFO MERKEZİ / ANTALYA
0532 6638589
Yasin EREN
yasin eren
Admin

Çevrimiçi Çevrimiçi

Site
« Yanıtla #3 : 14 Temmuz 2011, 18:43:03 »

Sizinle aynı eipde çalışabilmeyi çok isterdim. gerçekten hayatın tecrübelerini üzerinizde barındırıyorsunuz ve benim gibi dijital ortama meraklısınız.

Serdar SUCU
Serdar
Genel Moderator

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 14 Temmuz 2011, 21:48:01 »

ben sucsuzum  dermişim:)
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 3 © Bloc
MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!