TEİAŞ EÜAŞ    TEDAŞ    YTM    ÖZEL   SEKTÖR  TÜM ENERJİ   ÇALIŞANLARI   PAYLAŞIM   PLATFORMU
09 February 2012, 10:34:48 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Forum   Help Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: TEİAŞA YENİ İŞBAŞI YAPAN MEMUR MAAŞLARI!!!!!!!!!  (Read 118 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
murat1640
MESAJLI ÜYE
**

« on: 18 June 2010, 10:49:47 »

ARKADSLAR ASAGIDAKİ ALINTI TEİAS SİTESİNDEN ALINMISTIR.BU BELGE İLE BİZ ENERJİ EMEKÇİLERİNİN NASIL MAGDUR EDİLDİĞİ APAÇIK GÖRÜNMEKTEDİR.HERKESİN BİLECEĞİ ÜZERE MAASLARIMIZ İMRENİLECEK DURUMDAYDI AMA GÜNÜMÜZDE PASİF SENDİKA POLİTİKALARI İLE BU DURUMDAN COK COK UZAKLASTIK SÖZÜ UZATMAYALIM BELGE KONUSSUN...

399 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME’NİN 3/C MADDESİNE GÖRE SÖZLEŞMELİ OLARAK İSTİHDAM EDİLMEK ÜZERE ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞINCA ŞİRKETİMİZE YERLEŞTİRİLEN ADAYLAR İÇİN BİLGİ NOTU

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) Şirketimize yerleştirilen adayların, yerleştirme sonuçlarının Şirketimize bildirilmesini müteakip, kendilerine bildirilecek tarihte, mevzuat gereği oluşturulacak Değerlendirme Komisyonu ile görüşmek ve istenilen belgeleri teslim etmek üzere yine kendilerine bildirilecek adreste hazır bulunmaları istenecektir. 

Adaylardan başvuru sırasında istenilecek belgeler;

a) Sabıka kaydına ilişkin yazılı beyanı (örneği aşağıda bulunmaktadır)

b) Öğrenim belgesinin veya çıkış belgesinin aslı veya tarafımızca onaylanmak üzere aslı ile birlikte bir sureti,

c) 4 adet 4,5x6 cm ölçüsünde vesikalık fotoğraf (erkek adaylar için kravatlı)

d) Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği olmadığına dair yazılı beyanı (örneği aşağıda bulunmaktadır)

e) Sağlıkla ilgili olarak görevini devamlı yapmasına engel bir durumu bulunmadığına dair yazılı beyanı (örneği aşağıda bulunmaktadır) 

Değerlendirme Komisyonunca yapılacak inceleme sonucunda aranılan koşulları taşıyan adayların, Şirketimizce daha sonra istenilecek belgeleri tamamlamalarını ve atamalarının Yönetim Kurulunca onaylanmasını müteakiben gerekli tebligat adreslerine yapılır.
     Sözleşmeli personel, 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK)’nin 6.maddesi gereğince Yönetim Kurulu Kararı ile 6 aylık sözleşme akdedilmek suretiyle aday olarak işe alınmakta olup, sicil ve başarı değerleme düzeyleri A, B, veya C olarak düzenlenen sözleşmeli personelin sözleşmeleri cari yıl sonuna kadar uzatılmaktadır.

Sözleşme ücretleri;

BRÜT               EK ÖDEME

Mühendis                     2.356,00 TL           370,00 TL
Avukat                          2.293,00 TL           152,00 TL
Şehir Plancısı                2.356,00 TL           370,00 TL
Kimyager                 2.148,00 TL           152,00 TL
İstatistikçi                 2.148,00 TL           152,00 TL
Teknik Öğretmen         2.236,00 TL         152,00 TL
Biyolog                2.148,00 TL           152,00 TL
Tekniker                      1.986,00 TL           185,00 TL
Teknisyen                    1.725,00 TL                  179,00 TL
Memur                    1.737,00 TL                  152,00 TL

GÖRÜNECEĞİ ÜZERE HAYATİ İŞ RİSKİ TASIYAN BİZLER MEMURLARA İMRENİLECEK DURUMA GELDİK!!!!
cuneyt-guzel
SÜPER ÜYE

« Reply #1 on: 18 June 2010, 11:01:34 »

HAHKISIN ARKADAŞIM RİSKİ BİZ TAŞIYORUZ MALESEF EK ÖDENEĞİ BAŞKALARI ALDI.ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUM EK ÖDENEK ALINIRKEN ACABA SENDİKAMIZIN BU KONUDA NE GİBİ BİR GİRİŞİMİ OLDU?YENİ İŞ BAŞI YAPAN KALKÜLATÖRÜMÜZ 1850TL YE İMZA ATIYOR.GÖZÜMÜZ YOK AMA KELLE KOLTUKTA ŞALT SAHASINA GİREN BİZLER BU EK ÖDENEĞİ HAKETMİYORMUYUZ.DAHA GEÇEN GÜN KESİCİ PATLADI YANIBAŞIMIZDA ALLAHTAN KİMSEYE BİŞEY OLMADI.HAT BAKIMCI BİR ABİMİZ DİREKTEN DÜŞTÜ KABURGALARI PARÇALANDI.İSTANBUL BÖLGESİNDE KAPALI ŞALTTA YANAN RÖLE EKİP ARKADAŞLARIMIZ HALA AKLIMIZDA.DEFALARCA AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLER KAPSAMINA ALINSIN ENERJİ SEKTÖRÜMÜZ DİYE BAĞIRDIK SONUÇ?EK ÖDENEĞİ BAŞKASI ALDI.İNSAF DİYORUM BAŞKADA BİŞEY DEMİYORUM
murat1640
MESAJLI ÜYE
**

« Reply #2 on: 24 June 2010, 20:29:38 »

DEMEKKİ TEİAŞ TA ÇALIŞAN BÜTÜN İŞÇİ ARKADAŞLARIMIZIN MAASLARI ÇOK ÇOK İYİ?Huh? KİMSE YORUM YAPMAMIŞ HAYRET....
Yasin EREN
yasin eren
Admin

« Reply #3 on: 24 June 2010, 23:57:00 »

murat1640  ; teiaş ta kaç yıllık işcisiniz bilmiyorum,ama ben yukarıdaki tabloda çok çarpıcı bir fark bulamadım. kaldıki tablodaki maaş lar bürüt üzerinden yazılmış. nete çevirdiğinizde ne kadar kalır biliyorsunuzdur. ücretlerimiz hakkında tek yetki sahibi sendikalar olduğuna göre bizim burada sendikalardaki yöneticilerimiz iyi seçmemiz gerekir diyeceğim ama seçme hakkı olmayan bir sendikamız olduğunu hatırlatmama gerek varmı bilmem.

cuneyt-guzel
SÜPER ÜYE

« Reply #4 on: 25 June 2010, 11:23:30 »

10 yillik teknisyenim 1500tl aliyorum yukdardaki listeye gore memur kadrosunda ise baslayacak teknisyen 1720tl aliyor.bana gore carpici bir fark var.hernekadar brut yazsada onlar net rakamlardir.kisa sure once tekniker ve muhendis kurumumuzda isbasi yapti ve yukaridaki rakamlar icin birebir ortusuyor.zaten olay onlar niye cok aliyor degil ben niye az aliyorum...
murat1640
MESAJLI ÜYE
**

« Reply #5 on: 25 June 2010, 16:22:16 »

Sunguroglu ...ben teiaş ta 12 yıllık teknisyenim ve maasım 1580 tl ..sizi anlamak gercekten güç  ..adam sıfır işbası yapmış memur teknisyen (lise mezunu) ve maasları 1750 civarı (rakam net bizim kuruma işbası yapanın bordrosunu gördüm) ben 12 yıllık  işçiyim ve 1580 tl gerçekten pekte fark yokmuş  Smiley Smiley uyumaya  devam edelim hep birlikte...
« Last Edit: 25 June 2010, 16:26:01 by murat1640 » Logged
Bekir ÜSTÜNDAĞ
Bekir usta TEİAŞ/ANTALYA
Admin

« Reply #6 on: 25 June 2010, 16:32:22 »

30 yıldır Teiaş ta işçi kadrosundayım 30 yıldır maalesef devletin ücret politikası değişmedi eşit işe eşit ücret eşel mobil ücret politikası hayata geçirilemedi. Sendikaların aşama kaydettiği tek şey 4 kişilik ailenin geçim indeksini yayınlamak. İşçide olsa memurda olsa yaptığı işe ve geçim indeksine göre maaaşını almalı. Birde 30 yıl içinde zaman zaman işçi ve memur maaşları arasında uçurum her iki taraf lehine ve aleyhine oluşur. İşçilerin memur mesaisine göre maaşlarını hesaplarsak memurlar işçilerden daha yüksek maaş almaktadır.
« Last Edit: 25 June 2010, 16:36:08 by Bekir ÜSTÜNDAĞ » Logged

TEİAŞ 19. İLETİM TESİS VE İŞLETME GRUP MÜDÜRLÜĞÜ
380 kV VARSAK TRAFO MERKEZİ / ANTALYA
0532 6638589
Yasin EREN
yasin eren
Admin

« Reply #7 on: 25 June 2010, 20:34:01 »

bende son 7 yılı devlette olmak üzere 11 yıllık işciyim.asgari ücretle çalıştığım günleri hatırlayınca şu an çok maaş aldığımı düşünüyorum.kendimi memurlarla kyaslayınca elbette son on yılda geride kaldık .sosyal haklar konusunda en son anayasa düzenlemesinde memurlara ayrıcalıklar dahada artırıldı.bizler maalesef çok geriledik. sendika denen şey bizim hakkımızı savunmak değilde kendi yerleşmiş düzeninin nasıl korurum diye çabalıyor.

Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

TinyPortal v1.0 beta 3 © Bloc