TEİAŞ EÜAŞ    TEDAŞ    YTM    ÖZEL   SEKTÖR  TÜM ENERJİ   ÇALIŞANLARI   PAYLAŞIM   PLATFORMU
09 February 2012, 10:36:10 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Forum   Help Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: KÖTÜ HABER BAYRAM ÖNCESİ GELDİ  (Read 93 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
cuneyt-guzel
SÜPER ÜYE

« on: 03 September 2010, 08:06:22 »

ARKADAŞLAR BİLİYORSUNUZ DAHA ÖNCE TCDD DA İŞCİ OLARAK ÇALIŞAN 1 ARKADAŞ İZMİR 2. İŞ MAHKEMESİNE İKRAMİYELERİNDEN KESİLEN SİGORTA PRİMLERİNİN GERİ ÖDENMESİ HAKKINDA DAVA AÇMIŞTI VE MAHKEME ÇALIŞAN LEHİNE KARAR VERİP 306TL FAZLA KESİLEN TUTARIN DAVACI İŞCİYE GERİ ÖDENMESİ HUSUSUNDA KARAR VERMİŞTİ.BURAYA KADAR GÜZEL
   ANCAK BUGÜN İTİBARI İLE TES-İŞ SENDİKAMIZ TARAFINDAN GÖNDERİLEN YAZIDA(MUHTEMELEN SİZEDE GELMİŞTİR YADA GELECEKTİR) TES-İŞ TARAFINDAN MAHKEMEYE VERİLEN BUNA BENZER BİR DAVANIN MEHKEME TARAFINDAN RED OLUNDUĞU AYNI ŞEKİLDE YARGITAY TARAFINDAN TEMYİZ İŞLEMİNİNDE RED OLUNDUĞU OLAYIN BU ŞEKLİYLE HUKUKİ AÇIDAN SON BULDUĞU.BU KONUDA ANCAK KANUN ÇIKMASI HALİNDE KESİNTİ YAPILAMAYACAĞI ŞEKLİNDE BİR YAZI GELMİŞTİR.
   ŞİMDİ SORU ŞU İZMİR DEKİ MAHKEME OLAYINDA NİYE ÇALIŞAN LEHİNE KARAR ALINMIŞKEN BİZİM DAVA OLUMSUZ SONLANMIŞTIR....
   KONU İLE İLGİLİ YORUMLARINIZI BEKLİYORUM...
Bekir ÜSTÜNDAĞ
Bekir usta TEİAŞ/ANTALYA
Admin

« Reply #1 on: 03 September 2010, 11:50:18 »

Çalışanlar lehine hangi karar çıkmışkı bu çıkacak. Anayasanın değişmez ilkelerinden sosyal devlet ilkesine aykırı çalışanlar aleyhine onlarca karar ve hüküm var. Maalesef aynı konuda bir mahkeme olumlu karar verirken bir başka mahkeme olumsuz karar verebiliyor. Biraz bu konularla ilgili olanlar hukuk sitelerine baksınlar ne örnekler var.

TEİAŞ 19. İLETİM TESİS VE İŞLETME GRUP MÜDÜRLÜĞÜ
380 kV VARSAK TRAFO MERKEZİ / ANTALYA
0532 6638589
Yasin EREN
yasin eren
Admin

« Reply #2 on: 03 September 2010, 12:56:40 »

hukuk sisteminin ne kadar kokuşmuş olduğunu gözler önüne seriyor.iki hakimi yan yana getirip sorgulayacak bir mekanizma yokki .adliyede akrabası olan kazanıyor,bizim koskoca tes-iş sendikamız kazanamıyor ne hikmetse..şu anayasa geçerse bir sendikada bizmi kursak ne dersiniz Smiley

Mehmet UYSAL
Mehmet UYSAL
Genel Moderator

« Reply #3 on: 06 December 2010, 15:20:33 »

sendikanın omuzundan büyük bir yük daha kalkmış oldu böylece.. hani ikde bir soruyordukya şube başkanlarına bu kesinti yasalmı değilmi diye. hani onlarda diyorlardıya genel merkez mahkemeye taşıMIŞ bu olayı diye..........

TEİAŞ DENİZLİ/Trafo Bakım Mesul Teknisyeni
Serdar SUCU
Serdar
Genel Moderator

« Reply #4 on: 06 December 2010, 16:19:50 »

kendimi  tutuyorum tutuyorum insani  ölçülerde yazmaya  çalışıyorum ama  nafile.içimden binlerce iyiniyetsiz  fikirler  doguyor  iyi  düşünmeye çalışıyorum  yok olmıuyor olmuyor  alayına isyan diyorum...bir sendika şube başkanı gördüm dedem ondan gec gözükür adam  75 yaşında yemekten  olmuş fil itikatli  geçiniyor haram  yemedigini söylüyor  tamam  be  bre  zındık haram  yemedinde gözün  doymadımı  bunca sene  sen burda  buda  haramın başka  bir türlüsü  degilmi? bukadar  buraya demir atarak başkalrının  haklarını yemek haram degilmi... beyinleri  yıkanmış işçi arkadaşlarda onun arkasında yok böyle  bir  şey yok ist  grubu  yok elazıg grubu bölünmüşlügün  bini  bir  para  evet ben asiyim aside  olacagım böylelerini  gördükçede  yüzlerine  söylüyecegim korkmadan ....ha bu arada 35 sene  çalışmış   kurumda doymamış  fillerde  bunun cabasıdır  yazıklar olsun çalıştıgınız  trafoları  satırdınız ve  buralara  talip  oldunuz siz  hiç  dılşarda  hayata  atılacak  adamları  düşünmedinizmi onların  dogmamış  cocuklarının  haklarını  yemedinizmi 3/5 sene   en fazla  çalışcagınız  yerde  kendi arkadaşlarınızı  feda etmedinizmi ne  alicengiz oyunları  dönüyor...hiçbir sendika  başkanı görevini yapmıyor nerden bileceksin  yapanlar  var  diyenleri  duyuyorum bende diyorumki varsa işçi  bugün magdur olmazdı tedaş tekel işçilerinde oldugu  gibi...
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

TinyPortal v1.0 beta 3 © Bloc